Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fermierii români nu mai rezistă: pleacă la Bruxelles să-și spună oful

© Sputnik / Rodion ProcaImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2023
Abonare
Marţi, 23 mai 2023, fermierii din România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria vor protesta la Bruxelles, Belgia, între orele 11.00 – 13.00.
BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Fermierii din România, Polonia, Ungaria și Bulgaria sunt în continuare nemulțumiți de sprijinul infim pe care îl primesc în contextul crizei create de grânele din Ucraina.
Fermierii primesc un sprijin de 0,04 lei per kg. Pentru stocurile de grâu din România sunt alocate cele 20 de milioane lei ca ajutor.
Ei au mai organizat acțiuni de protest, însă fără a primi o soluție clară în rezolvarea problemelor.
În urma nemulțumirilor exprimate de mai multe state membre, Comisia Europeană a anunțat că va pregăti un al doilea pachet de despăgubiri pentru fermierii europeni afectați de importul de produse agricole din Ucraina. Fermierii au organizat proteste în mai multe judeţe din ţară şi în Capitală, nemulţumiţi de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina, amintește bzi.ro.
În timpul acţiunii, producătorii agricoli au purtat pancarte cu mesaje de genul ”Voi greşiţi, noi plătim”, ”Nu vă bateţi joc de agricultorii români”, ”Guvernanţi, nu uitaţi, pe fermieri îi îngenunchiaţi”, la protest participând atât agricultori, cât şi proprietari de afaceri în domeniu, primari, foşti parlamentari şi membri ai unor partide.
Fluxul de știri
0