Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sancțiunile ilegale dăunează sistemului internațional - Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2023
Abonare
Putin: Sancțiunile ilegale și ruperea acordurilor dăunează sistemului juridic internațional.
CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Aplicarea sancțiunilor ilegale, ruperea acordurilor în domeniul stabilității strategice dăunează sistemului juridic internațional, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, comunică RIA Novosti.
Mesajul șefului statului adresat participanților la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg a fost dat citirii de către ministrul Justiției al Federației Ruse, Constantin Ciuicenko.
„Astăzi, aplicarea sancțiunilor ilegale, ignorarea principiului egalității țărilor, amestecul în treburile lor interne, ruperea acordurilor în domeniul stabilității strategice provoacă daune grave sistemului juridic internațional, distruge însăși esența acestuia”, a citat Ciuicenko din mesajul lui Putin.
Vladimir Putin a menționat totodată că Rusia pledează pentru edificarea unui parteneriat reciproc avantajos cu țările lumii în diverse sfere - politică, securitate, sport și cultură.
„Rusia se pronunță invariabil pentru edificarea unui parteneriat reciproc avantajos în sfera politică, în domeniul securității, în economie, știință, cultură, sport. Suntem convinși că anume supremația legii, respectul pentru suveranitatea statelor reprezintă o bază solidă pentru ordinea mondială multipolară, mai justă și mai democratică, ce se formează acum”, este menționat în mesajul președintelui rus.
RIA Novosti este partenerul informațional generală al celui de al XI-lea Forum Juridic Internațional de la Sankt Petersburg.
Fluxul de știri
0