Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O publicație din Polonia atrage atenția asupra pericolului pentru Varșovia

© Sputnik / Aleksey NikolskyiФлаги Польши и ЕС
Флаги Польши и ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ziarul polonez Mysl Polska scrie că, după înfrângerea Ucrainei, Statele Unite vor lăsa Polonia singură cu Rusia
BUCUREŞTI, 12 mai – Sputnik. După înfrângerea Ucrainei, Statele Unite vor lăsa Polonia singură cu Rusia, deoarece Statele Unite se vor afla într-un conflict armat cu China, este opinia exprimată de publicația poloneză Mysl Polska.
„Putem vedea că Ucraina nu câștigă pe câmpul de luptă și se pare că are din ce în ce mai puține șanse de a câștiga”, se arată în material.
În opinia autorului articolului, intrarea Beijingului în joc în Ucraina îl transformă dintr-un jucător regional într-un jucător global și aduce mai aproape începutul unei ciocniri militare chino-americane, iar acest punct de răsturnare nu se va reflecta bine asupra Poloniei.
„Acum luați în considerare evoluția cea mai probabilă a evenimentelor, și anume că Ucraina este învinsă și, într-o altă parte a lumii, izbucnește o ciocnire militară între China și Statele Unite. Vor continua americanii să ofere asistență – nu Ucrainei, ci Poloniei?”, a continuat autorul materialului.
El susține că Polonia este deja în conflict cu Rusia din cauza întregului sprijin militar trimis Ucrainei, dar de data aceasta Statele Unite nu vor putea ajuta Varșovia așa cum au făcut cu Kievul, deoarece Washingtonul va fi ocupat să lupte cu China.
Fluxul de știri
0