Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul turc de Interne acuză Statele Unite de amestec în alegerile din Turcia

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2023
Abonare
Statele Unite se amestecă în alegerile din Turkia, a declarat vineri ministrul turc de Interne, Suleiman Soilu.
BUCUREŞTI, 12 mai – Sputnik.„Statele Unite se amestecă în aceste alegeri... Toată lumea din această țară știe deja acest lucru, însuși președintele american [Joe Biden] declară acest lucru. Atacul asupra [candidatului la președinția Turciei și lider al partidului Memleket] Muharrem Ince... este clar de unde a venit, este clar unde a fost coordonat. Este vorba de America. În ultimele zile, Biden a intensificat însărcinările pentru oamenii lui din Turcia”, a spus Soilu într-un interviu, potrivit Sputnik Internaţional.
Ince a anunțat joi retragerea candidaturii sale, cu trei zile înainte de alegeri.
Pe 3 mai, Soilu a spus că SUA vor încerca o lovitură de stat prezidențială în timpul viitoarelor alegeri pentru a finaliza ceea ce au început în iulie 2016, când a avut loc o încercare eșuată de a-l înlătura pe Erdogan din funcție, acţiune pe care Soilu o pune pe seama SUA.
Miercuri, Soilu a declarat că manipulările din presa occidentală cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare din Turcia reprezintă o realizare a planului Statelor Unite.
Fluxul de știri
0