România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România a intrat în zodia protestelor: joi, nou miting la Parlament!

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaProteste, arhiva foto
Proteste, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Sindicaliștii din Institutul Naţional de Statistică - INS pichetează joi, 11 mai 2023, Parlamentul şi sediul INS. Ei reclamă situaţia salarială discriminatorie.
BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. România a intrat în zodia protestelor. După ce miercuri, 10 mai 2023, în București au avut loc două manifestații de amploare – unul în fața Parlamentului pentru anularea PLX 145/2023 și altul în Piața Victoriei, al personalului din Educație, joi, 11 mai 2023, a venit rândul angajaților Institutului Național de Statistică să iasă în stradă.
Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti – SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, organizează pichetarea sediului Parlamentului începând cu ora 10:00 şi a sediului Institutului Naţional de Statistică Bucureşti (INS) începând cu ora 11:45.
La aceste acţiuni vor participa salariaţii sediului central şi ai Direcţiilor Teritoriale de Statistică din Bucureşti, Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vâlcea, transmite stiripesurse.ro.
Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salarii și spun chiar că sunt discriminați de mult timp, susținând că că sunt trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici, precum şi nepăsarea totală a factorilor decidenţi faţă de numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest.
De asemenea, sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti notifică Guvernul României că va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale.
”Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat). Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a căutat şi va căuta întotdeauna calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS”, transmit sindicaliştii.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
România
Protest uriaş: mii de profesori români au ieșit în stradă
Fluxul de știri
0