Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a votat denunțarea acordurilor privind activitatea Companiei „MIR”

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы
Заседание парламента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Proiectul care prevede denunțarea acordurilor cu privire la crearea și activitatea Teleradiocompaniei interstatale ”Mir” a fost adoptat în lectură finală.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Proiectul privind denunțarea acordului cu Teleradiocompania interstatală „Mir” a fost adoptat de parlamentul moldovenesc în lectură finală la ședința de joi, pentru această inițiativă legislativă au votat 56 de deputați PAS.
Inițiativa a fost înaintată anterior de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
Cabinetul de Miniștri a aprobat decizia cu privire la denunțare în ședința din 19 aprilie. Împotriva proiectului s-a pronunțat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care a subliniat că prin intermediul platformei Teleradiocompaniei „Mir” Moldova își poate promova interesele și își poate prezenta punctul de vedere asupra evenimentelor care au loc în lume. În replică, premierul Dorin Recean a menționat că nu intenționează să aloce în continuare bani pentru propagandă.
„MIR” este o structură media a Comunității Statelor Independente (CSI) și fondatoarea posturilor de televiziune „Mir TV” și „Mir 24”, care nu deține licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu este furnizor de servicii media aflat sub jurisdicția Republicii Moldova.
În prezent, retransmiterea acestor posturi TV este suspendată pe perioada stării de urgență, după emiterea unei dispoziții în acest sens de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit documentului, pe perioada țării de urgență, în Republica Moldova este interzisă difuzarea sau retransmisia programelor produse în statele care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu anumite excepții.
Se știe că Chișinăul nu-și onorează obligațiile față de Teleradiocompania ”Mir” din aprilie 2022, acest fapt a devenit motiv pentru acționarea în judecată a Ministerului de Finanțe al țării.
Fluxul de știri
0