Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Alexandru Slusari, supărat foc pe Vladimri Bolea pentru că nu vrea să ajute fermierii

© Photo : Miroslav RotariAlexandru Slusari la o manifestație de protest
Alexandru Slusari la o manifestație de protest - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2023
Abonare
Președintele organizației de profil „Forța fermierilor”, Alexandru Slusari, a reacționat foarte dur față de poziția pe care a luat-o guvernarea de la Chișinău față de agricultorii moldoveni, pe care nu vrea să-i protejeze de avalanșa de produse agricole din Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Slusari a subliniat că vrea să comenteze detaliile întâlnirii de ieri la Guvern, pentru că „în scurt timp reacția va fi din partea fermierilor”.
„Personal nu pot fi spectator la procesului nimicirii de către holdinguri-offshor a clasei agricultorilor mici și mijlocii de la sate, care se produce pe fundalul inconsecvenței autorităților și duiumului promisiunilor goale”, a menționat Slusari.
El a reprodus două știri care arată că Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, la doar două zile diferență și-a schimbat radical poziția.
Prima e din 8 mai 2023. Atunci domnul Bolea spunea că la etapa actuală instituția pe care o conduce a considerat că pentru a susține agricultorii din Moldova necesar să interzică temporar importul cerealelor din Ucraina. „Situația actuală face ca agricultorii noștri, în afara faptului că prețurile sunt foarte mici, dar nici să nu poată vinde, să nu poată încasa bani, ceea ce îi face să dea faliment. Lucrurile acestea noi nu le putem accepta și admite în continuare. Din acest considerent, după ce UE a luat decizia să introducă aceste interdicții și luând în considerare că în jurul nostru sunt toate aceste state care au acceptat această interdicție” – declara Bolea acum trei zile.
Iar ieri, pe data de 10 mai 2023, ministrul de resort Bolea afirma: „Interdicția în sine nu ar fi soluționat nimic. Nu ar fi făcut nici prețurile de vânzare pentru agricultorii din Moldova mai mari și nici prețurile de cost mai mici. Soluția asta dădea zero rezultat barat”, justificând astfel refuzul guvernării de a ajuta fermierii moldoveni.
„Nu mă întrebați ce s-a întămplat la distanța de două zile. Eu nu particip la spectacol în teatru absurdului, care este cu decorațiile europene, dar cu actorii moldo-sovetici”, a conclis Alexandru Slusari.
Recoltarea cerealelor în regiunea  - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Economie
Cât de grave pentru România sunt efectele importurilor de cereale din Ucraina
Fluxul de știri
0