Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția a dat amenzi pentru panglici, PSRM declară că le va contesta ca neconstituționale

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimedia„Regimentul Nemuritor” la complexul „Eternitate” din Chișinău, 9 mai 2023
„Regimentul Nemuritor” la complexul „Eternitate” din Chișinău, 9 mai 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
„Regimentul Nemuritor” la complexul „Eternitate” din Chișinău, 9 mai 2023
Abonare
Poliția RM a documentat 180 de persoane pentru panglica gheorghevskaia, chiar dacă Curtea Constituțională a decis altceva.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Poliția Republicii Moldova a anunțat ca au fost documentate 180 de persoane pentru încălcarea articolului 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova cu privire la panglica gheorghevskaia. Pe de altă parte PSRM a anunțat că orice proces verbal privind această contravenție o să fie contestat în judecată pentru că ele sunt ilegale.
Poliția mai informează că în 16 cazuri au fost vizați oficiali, 9 dintre care sunt deputați.
Încălcări au admis, potrivit poliției, 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia. Au fost întocmite 15 procese verbale, înmânate 9 citații, iar 7 persoane au fost audiate. Restul persoanelor urmează a fi citate la Poliție pentru documentare.
PSRM va contesta fiecare proces verbal de amendare a persoanelor pentru purtarea panglicii Sfântul Gheorghe în timpul marșului organizat de formațiune la 9 mai, anunță formațiunea.
Socialiștii au invocat hotărârea Curții Constituționale, care precizează în ce condiții este interzisă purtarea acestui simbol.
Conducerea Republicii Moldova depune flori la Memorialul „Eternitate” - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Politică
Președintele Moldovei, spicherul și premierul au depus flori la Flacăra Eternă
Fluxul de știri
0