Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA condamnă reprimirea Siriei în Liga Arabă

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteU.S. Department of State
U.S. Department of State - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
U.S. Department of State
Abonare
Statele Unite ale Americii nu acceptă noua înfrângere diplomatică suferită și au condamnat decizia Ligii Arabe de a reprimi Siria în rândurile sale.
BUCUREȘTI, 9 mai -Sputnik. Casa Albă a reacționat prompt față de decizia Ligii Arabe de a readmite Siria în rândurile sale și de a recunoaște legitimitatea președintelui Bashar al Assad și a guvernului de la Damasc. Prin acest gest, Liga Arabă a făcut un pas de distanțare față de linia politică trasată de americani în Orientul mijlociu.
"Nu credem că Siria merită să fie readmisă în Liga Arabă în acest stadiu", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel.
Miniştrii de externe din ţările arabe au decis duminică la Cairo să reintegreze regimul sirian în Liga Arabă după ce l-a exclus în 2011 pentru represiunea îndreptată împotriva unei mişcări populare care a degenerat, prin intervenția SUA și aliaților săi, într-un război sângeros.
Fluxul de știri
0