Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, la Parada Victoriei: ”Împotriva Rusiei este declanșat iarăși un război”

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Vladimir Putin
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut un discurs la Parada Victoriei din Piața Roșie.
CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik.Vladimir Putin i-a felicitat pe cetățenii ruși cu prilejul Zilei Victoriei. În discursul rostit în Piața Roșie, președintele a amintit de eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de acțiunile NATO în Ucraina și le-a mulțumit participanților la operațiuna specială din Donbas. Principalele declarații - în materialul RIA Novosti.
„Stimați cetățeni ai Rusiei, dragi veterani, tovarăși soldați și marinari, sergenți și subofițeri, micimani și sublocotenenți, tovarăși ofițeri, generali și amirali, luptători și comandanți - participanți la operațiunea militară specială, vă felicit cu prilejul Zilei Marii Victorii!" a spus șeful statului rus.

„Împotriva Rusiei a fost declanșat iarăși un adevărat război”

Președintele Putin a subliniat că civilizația se află acum la un punct de cotitură.
"Împotriva Patriei noastre a fost declanșat iarăși un adevărat război. Însă noi am contracarat terorismul internațional, vom apăra locuitorii Donbasului, vom asigura securitatea noastră", a subliniat președintele rus.
Putin a menționat că Moscova vrea să vadă viitorul pașnic, liber și stabil, și pentru Rusia nu există popoare neprietenoase, ostile - nici în Vest, nici în Est. El a subliniat că orice ideologie a superiorității este dezgustătoare, criminală și aducătoare de moarte.
Însă elitele occidentale vorbesc fără încetare despre exclusivismul lor, instigă oamenii și provoacă conflicte sângeroase, seamănă ură, rusofobie și naționalism agresiv, distrug valorile tradiționale ale familiei, care îl fac pe om să fie om.
„Și totul pentru a continua să dicteze, să le impună popoarelor voința, drepturile, regulile lor, dar în esență - un sistem de jaf, violență și suprimare”, a explicat Putin.

„Ei au uitat cine a învins globalul monstruos”

Putin a menționat că oponenții Rusiei nu au învățat nimic din evenimentele de la mijlocul secolului trecut.
„Se pare că ei au uitat la ce au dus pretențiile demente ale naziștilor de a domina lumea, au uitat cine a învins acest rău total monstruos, cine s-a ridicat ca un zid pentru pământul natală și nu și-au cruțat viețile pentru eliberarea popoarelor Europei”, a subliniat președintele Rusiei.
Putin a amintit că în unele țări occidentale sunt distruse monumentele ostașilor sovietici și este creat cultul nazismului.
Potrivit șefului statului, o astfel de batjocorire a faptelor de eroism și victimelor generației învingătoare „este tot o crimă, un revanșism total al celor care au pregătit în mod cinic și deschis o nouă campanie împotriva Rusiei, care au adunat în acest scop mârșăvia neonazistă din întreaga lume”.
„Scopul lor, și nu este nimic nou aici, este de a obține prăbușirea și nimicirea țării noastre, de a șterge rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, a distruge definitiv sistemul de securitate globală și al dreptului internațional, de a sugruma orice centre suverane de dezvoltare. ”, a spus președintele rus.
Vladimir Putin a subliniat că tocmai această politică a Occidentului a dus la conflictul din Ucraina.

„Toate popoarele URSS și-au adus contribuția la victoria comună”

Președintele a subliniat că în Rusia sunt omagiași participanților la Rezistență, luptătorii armatelor aliate ale SUA, Marii Britanii și altor state, nu sunt uitate și sunt cinstite faptele de eroism ale ostașilor chinezi în lupta împotriva militarismului japonez.
”Sunt convins că experiența de solidaritate și parteneriat în anii de luptă împotriva amenințării comune constituie moștenirea noastră de neprețuit. Un sprijin puternic anume acum, când ia amploare mișcarea ireversibilă către o lume multipolară mai justă, bazată pe principiile încrederii și securității indivizibile, a șanselor egale pentru dezvoltarea autentică și liberă a tuturor țărilor și popoarelor”, a menționat Putin.
El a menționat totodată că sosirea liderilor țărilor CSI la Parada Victoriei de la Moscova arată atitudinea lor recunoscătoare față de eroismul străbunilor lor, care au luptat împreună și au învins fascismul.

„Suntem credincioși poruncilor strămoșilor noștri”

Șeful statului rus a amintit că „bătăliile decisive pentru sorțile Patriei noastre” au devenit întotdeauna sacre pentru populația Rusiei.
„Suntem credincioși poruncilor strămoșilor noștri, înțelegem profund și clar ce înseamnă să fii demn de amploarea realizărilor lor militare, de muncă și morale. Suntem mândri de participanții la operațiunea militară specială. Tuturor celor care luptă în linia întâi, care asigură frontul sub focul armelor, salvează răniții. Nu există nimic mai important acum decât activitatea voastră de luptă", a spus președintele rus.
El a menționat că viitorul statalității și al poporului Rusiei depind de luptătorii care apără astăzi Patria, pe ei se bazează securitatea țării.
Putin i-a salutat aparte pe participanții la operațiunea specială prezenți la paradă, precum și pe cei care chiar acum luptă pentru Rusia pe câmpul de război.
„În anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, străbunii noștri eroici au demonstrat că nu există nimic mai puternic, mai viguros și mai sigur decât unitatea noastră. Nu există nimic în lume mai puternic decât dragostea noastră pentru Patrie. Pentru Rusia! Pentru Forțele noastre Armate vitejești! Pentru Victorie! Ura!", și-a încheiat Putin discursul.
Fluxul de știri
0