Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko i-a felicitat pe moldoveni cu Ziua Victoriei

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandr Lukașenko
Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Alexandr Lukașenko
Abonare
Președintele Belarului a transmis felicitări poaperelor Georgiei, Moldovei și Ucrainei cu prilejul aniversării Zilei Victorie
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Alexandru Lukașenko, a felicitat popoarele Georgiei, Moldovei și Ucrainei cu ocazia aniversării victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei, anunță serviciul de presă al șefului statului belarus.
"Cu cât mai mult ne îndepărtăm de neuitatul mai 1945, cu atât faptele de eroism fără precedent a poporului multinațional sovietic devine mai mărețe. În această zi s-au împletit victoria și tristețea, bucuria și lacrimile a milioane de oameni care, necruțându-și viața, au luptat pentru libertate, iar apoi împreună au restaurat din ruine și cenușă Patria comună”, se spune în mesajul lui Lukașenka către poporul Republicii Moldova.
El a subliniat că memoria istorică comună a luptei eroice împotriva fascismului servește drept fundament solid pentru dezvoltarea cu succes a relațiilor prietenoase belaruso-moldovenești, întărind înțelegerea reciprocă între cele două țări.
Fluxul de știri
0