Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Colonel american: Al Treilea Război Mondial, evitat datorită acestei trăsături a lui Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Abonare
Vladimir Putin nu cedează emoţional în fața acțiunilor nechibzuite ale Occidentului, ceea ce împiedică declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial, a spus un fost consilier al Pentagonului.
BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik.Vladimir Putin nu cedează emoţional în fața acțiunilor nechibzuite ale Occidentului, ceea ce împiedică declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial, a spus Douglas Macgregor, fost consilier al secretarului de stat pentru Apărare sub președinția lui Donald Trump.
Potrivit acestuia, conflictul din Ucraina este complet „fabricat” de Occident, care caută de ani de zile să slăbească Rusia.
Reacția chibzuită a președintelui rus la acţiunile iraționale ale Statelor Unite și aliaților lor e ceea ce duce la evitarea cel de-al Treilea Război Mondial, a declarat colonelul, citat de Sputnik Africa.
„Trebuie să fim recunoscători că domnul Putin manifestă reținere. Nu este cineva care să cedeze emoțiilor, slavă Dumnului. Dar aici [la Washington] suntem stăpâniţi de multă emoție și de îngrijorare”, a spus Macgregor, în timpul unui interviu pentru canalul de YouTube London Real.
El a amintit că Rusia și-a lansat operațiunea militară specială în Ucraina pentru a-și proteja propriul teritoriu, cu obiective concrete şi cu excluderea oricărei crize globale.
Moscova nu intenţionează niciodată să folosească ea mai întâi o armă nucleară, ci doar ca răspuns, aspect care este ratificat în doctrina sa.
Pe de altă parte, la Washington, auzim adesea propuneri „stupide”. Cum este, de exemplu, aceea de a efectua „o mică lovitură nucleară” cu o armă tactică, a mai spus Douglas MacGregor.

O criză „fabricată”

Situația actuală din Ucraina este creată artificial, a adăugat el. Provine din efortul, condus de Statele Unite de cel puțin 20 de ani, de a slăbi și a distruge Rusia „prin toate mijloacele posibile”.
În plus, Occidentul minte în mod sistematic despre Rusia și Ucraina, „de luni sau chiar ani de zile”, fapt care face parte din strategia sa anti-Rusia. Prin urmare, fostul consilier militar a descris Occidentul drept un „imperiu al minciunii”.
Anterior, Douglas MacGregor a spus că, atunci când conflictul se va încheia, Ucraina va fi prăbuşită și, cu aceasta, şi NATO. De asemenea, el a mai spus într-un interviu că, spre deosebire de estimarea Washingtonului, acest conflict nu a slăbit Rusia, ci mai curând NATO.
Fluxul de știri
0