Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat de Ziua Victoriei pe șefii și cetățenii unor state străine

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2023
Vladimir Putin
Abonare
Președintele Rusiei i-a felicitat pe liderii și cetățenii mai multor țări cu ocazia celei de-a 78-a aniversare a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei
CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis mesaje de felicitare liderilor de state din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, precum și popoarelor Georgiei și Moldovei cu prilejul aniversării a 78 de ani de la victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei . Acest lucru a fost anunțat de serviciul de presă al Kremlinului.
Liderul rus în mesajul de felicitare adresează sincere cuvinte de recunoștință tuturor veteranilor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei și muncitorilor care au lucrat pentru asigurarea tehnico-materială în spatele frontului, el a mai transmis tuturor, sănătate, stare de spirit, bunăstare și viață lungă.
Putin a remarcat că în această zi semnificativă trebuie să aducem un omagiu tuturor celor care prin faptele lor inegalabile pe câmpurile de luptă și munca dezinteresată din spatele frontului au făcut posibilă zdrobirea invadatorilor naziști și apărarea țării natale.
„Astăzi este datoria noastră morală să păstrăm cu sfințenie tradițiile de prietenie și ajutor reciproc lăsate drept moștenire de părinții și bunicii noștri, să nu permitem denaturarea adevărului istoric despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum și justificările naziștilor, complicii lor și actualii moștenitori ideologici”, se arată în mesajul președintelui rus.
Președintele Rusiei a subliniat că moștenirea spirituală a Marii Victorii va continua să contribuie la întărirea și dezvoltarea fructuoasă a relațiilor dintre țări și popoare.
Fluxul de știri
0