Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Legăturile comerciale dintre Beijing şi Moscova sunt deschise şi nu vizează țări terțe

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaLes accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014
Les accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014  - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2023
Abonare
Relațiile comerciale dintre Rusia și China sunt deschise și corecte și nu vizează nicio țară terță, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Relațiile comerciale dintre Rusia și China sunt deschise și corecte și nu vizează nicio țară terță, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, referindu-se la posibile sancțiuni ale UE împotriva companiilor chineze.
Duminică, presa a relatat că Uniunea Europeană ar putea impune pentru prima dată sancțiuni împotriva companiilor chineze, acuzate că ar vinde echipamente militare Rusiei, pe fondul operațiunii militare speciale a Moscovei în Ucraina.
„Relațiile comerciale și economice dintre Rusia și China sunt corecte și transparente, ele nu vizează țări terțe și nu sunt supuse unei interferențe și constrângeri din partea unor terți”, a spus Wang într-o conferinţă de presă, potrivit Sputnik News.
Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în cazul în care blocul va aplica sancțiuni împotriva entităților chineze, această măsură ar putea „submina grav încrederea și cooperarea cu China, exacerba diviziunile și confruntările în lume”.
Fluxul de știri
0