Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Economia Germaniei nu se simte bine

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLDrapelul Germaniei
Drapelul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2023
Abonare
Datele pe luna martie indică o prăbușire a economiei germane mai mult decât se estimase inițial. Ceea ce face ca să crească riscul recesiunii.
BUCUREȘTI, 8 mai -Sputnik. Producţia industrială a Germaniei a scăzut în martie mai mult decât se estima, parţial din cauza performanţei slabe a sectorului auto, sporind temerile privind recesiunea în cea mai mare economie europeană, transmite Reuters.
Conform datelor publicate luni de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), producţia industrială a scăzut în martie cu 3,4% faţă de luna precedentă (când s-a înregistrat un avans de 2,1%), în timp ce analiştii estimau un declin de 1,3% în martie.
"După o performanţă solidă a producţiei industriale la începutul anului, ne confruntăm în martie cu un declin neaşteptat", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Producţia de maşini şi componente auto a înregistrat un recul de 6,5%, în timp ce producţia de utilaje şi echipamente a scăzut cu 3,4%, iar în construcţii a fost raportat un declin de 4,3%. De asemenea, comenzile industriale au scăzut în martie cu 10,7% faţă de luna precedentă, cel mai sever declin lunar din 2020, în perioada de vârf a pandemiei.
"Industria germană este afectată din ce în ce mai mult de majorarea dobânzilor pe plan global, care frânează dezvoltarea economică. Riscul unei recesiuni în Germania este în creştere", a avertizat Ralph Solveen, economist şef la Commerzbank.
Datele preliminare publicate recent de Destatis indică o stagnare a PIB-ului Germaniei în primele trei luni din acest an, după un declin de 0,5% în trimestrul patru din 2022.
Fluxul de știri
0