Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria- actor tot mai important în industria farmaceutică

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaАптека
Аптека - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2023
Abonare
Ungaria investește în dezvoltarea și competitivitatea industriei farmaceutice maghiare. În ultimii 10 ani, performanța sectorului s-a dublat.
BUCUREȘTI, 7 mai- Sputnik. Guvernul maghiar a anunţat o investiţie a Novartis şi a relatat: compania farmaceutică elveţiană va înfiinţa un nou centru regional de cercetare şi dezvoltare la Budapesta, urmând să îşi coordoneze de aici proiectele de cercetare din sudul Europei şi Africa. Proiectul va creşte cu 25% numărul angajaţilor implicaţi în cercetare şi dezvoltare.
Industria farmaceutică reprezintă unul dintre pilonii de bază ai economiei maghiare, care se bazează atât pe companiile străine, cât şi pe cele naţionale, o dovadă în acest sens fiind faptul că din 2014 încoace, în Ungaria au fost aduse 23 de investiţii mari în industria farmaceutică.
Valoarea producţiei farmaceutice maghiare a ajuns la 500 de milioane de euro, ceea ce reprezintă un record uriaş şi înseamnă, practic, dublarea performanţei sectorului în zece ani. În acest răstimp, numărul persoanelor care lucrează în industria farmaceutică a crescut de 1,5 ori, depăşind 30 000 de persoane.
87% dintre produsele fabricate sunt exportate în 126 de ţări din întreaga lume. În ceea ce priveşte exporturile de produse farmaceutice, Ungaria ocupă locul 20 în clasamentul mondial, deşi în ceea ce priveşte populaţia se află doar pe locul 95.
În România, industria farmaceutică este „pe butuci”.
Fluxul de știri
0