Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politician francez, despre soarta UE din cauza noilor sancțiuni împotriva Rusiei

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2023
Abonare
Politicianul Filippo: Cu noi sancțiuni împotriva Rusiei, UE va intra în conflict cu întreaga lume
CHIȘINĂU, 07 mai - Sputnik. UE, prin impunerea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, va provoca un conflict cu întreaga lume, spune liderul partidului francez de dreapta Patrioții, Florian Filippo. El a scris despre asta pe Twitter .
„Cu viitoarea sa „rundă a 11-a de sancțiuni anti-ruse”, UE vrea să se răzbune pe țările din afara UE care nu impun restricții Rusiei... Adică, UE vrea să luptăm cu întreaga lume! Izolează-ne! chiar mai mult!" a scris Filippo.
Politicianul francez a adăugat că este necesar „să se oprească această nebunie”.
Anterior, mass-media a raportat că Comisia Europeană ar putea propune un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în zilele următoare, ambasadorii țărilor UE intenționând să-l discute miercurea viitoare.
Uniunea Europeană a introdus deja zece pachete de sancțiuni împotriva Rusiei. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a recunoaște eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse. În țările occidentale înseși, s-au auzit de mai multe ori opinii că sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente. Președintele rus Vladimir Putin a afirmat anterior că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Fluxul de știri
0