Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert: noi țări încearcă să se alăture BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2023
Abonare
Expert: noi țări încearcă să se alăture BRICS pentru a nu se supune dictaturilor Statelor Unite
CHIȘINĂU, 7 mai Sputnik. Dorința noilor țări de a adera la BRICS se bazează pe refuzul de a se supune dictelor Statelor Unite, a declarat pentru RIA Novosti Tatyana Deutsch, cercetător de frunte la Institutul de Studii Africane al Academiei Ruse de Științe și expert la RIAC.
BRICS reunește Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. O serie de alte țări intenționează să se alăture blocului economic, inclusiv Argentina, Iran și, potrivit Ministerului chinez de Externe, Indonezia, Turcia, Arabia Saudită, Egipt. Africa de Sud a preluat președinția BRICS din China la începutul acestui an. Va dura până la sfârșitul anului 2023, iar apoi va fi transferată țării următoare.
"Odinioară a fost o lume unipolară, acum va deveni multipolară. Există o confruntare între țări. Acele state care nu vor să se supună dictaturilor Statelor Unite vor să se alăture BRICS", a spus Deutsch.
Expertul a subliniat că noi țări se străduiesc să adere la BRICS pentru a fi mai aproape de puterile mondiale - Rusia, India și China.
Anterior, o altă țară și-a exprimat intenția de a adera la BRICS. Președintele algerian Abdelmadjid Tebboun a declarat în timpul unei întâlniri cu redactorii-șefi ai celor mai mari instituții de presă din țară că intrarea Algeriei în BRICS va ajuta dezvoltarea țării mai mult decât au ajutat-o ​​organizațiile financiare internaționale în istorie.
Potrivit lui Andrei Tokarev, șeful Centrului pentru Studii Africa de Sud din cadrul Institutului de Studii Africane al Academiei Ruse de Științe, intenția Algeriei de a adera la BRICS va avea un efect pozitiv atât pentru republică, cât și pentru organizație în sine.
"Algeria este o țară cu un potențial economic bun. Țara are o pondere politică mare, legături foarte bune pe termen lung cu Rusia", a spus Tokarev.
Fluxul de știri
0