Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Ultimatumul SUA” pentru Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2023
Abonare
NYT: Ucraina va pierde ajutorul occidental dacă contraofensiva eșuează
CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Ucraina va pierde ajutorul extern dacă nu va fi la înălțimea așteptărilor SUA, scrie The New York Times .
„Kievul se află sub o presiune enormă din partea susținătorilor occidentali, deoarece Statele Unite și aliații săi văd contraofensiva ca un test critic pentru a stabili dacă armele, antrenamentul și muniția lor pot duce la câștiguri semnificative (AFU pe front. – Aprox. Ed.)” , anunță publicația .
Acest lucru a devenit un motiv de îngrijorare pentru înalții oficiali de la Kiev. Puterea de luptă și ingeniozitatea nu mai sunt suficiente pentru a obține victoria. În cele din urmă, totul se poate reduce la un test de voință între Kremlin și Occident, notează articolul.

În Ucraina, ei simt că timpul lor se epuizează, rezuma publicația.

Politicienii occidentali vorbesc constant despre modul în care Ucraina trebuie să învingă Rusia pe câmpul de luptă și pun tot mai mult arme la dispoziția regimului de la Kiev. Kremlinul a răspuns că asistența militară nu va rezolva în mod fundamental nimic, ci va prelungi doar suferința poporului ucrainean.
Fluxul de știri
0