Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tensiuni diplomatice între Ungaria și SUA

© AFP 2023 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul de la Budapesta acuză pe ambasadorul american de „propagandă de război” și îi atrage atenția asupra faptuluii că este diplomat, nu guvernator în vreo colonie a Statelor Unite.
BUCUREȘTI, 6 mai -Sputnik. Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto i-a reproşat ambasadorului SUA la Budapesta, David Pressman, că desfăşoară o "propagandă de război" şi încearcă să împingă statul ungar în războiul din Ucraina, deşi Ungaria face parte dintr-o "majoritate globală pro-pace".
În timpul unei vizite în zona de frontieră cu Ucraina, unde s-a întâlnit joi cu refugiaţi ucraineni veniţi în Ungaria, David Pressman şi-a manifestat "îngrijorarea" faţă de "aprofundarea legăturilor între Ungaria şi Rusia într-un moment în care, dimpotrivă, ele trebuie limitate".
De asemenea, ambasadorul american i-a transmis premierului conservator ungar Viktor Orban că ar trebui să combată Rusia, nu ideologia progresistă "woke". "În timp ce ar trebui să ne concentrăm pe războiul fierbinte de lângă noi, alţii se concentrează pe altceva, pe războaie false, războaie culturale", a mai spus ambasadorul SUA, făcând aluzie la premierul ungar.
"Vreau să spun foarte clar: un ambasador este un ambasador, nu un guvernator", i-a transmis mai departe Szijjarto ambasadorului SUA. "Ambasadorul Pressman spune că ar trebui să ne concentrăm pe război (...), aceasta reiese clar de asemenea din postările şi declaraţiile sale (...) Dar noi vrem pace, nu război", a adăugat ministrul ungar.
Fluxul de știri
0