România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România va deveni exportator de oi în Maroc

© SputnikОвцы
Овцы - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oile românești vor ajunge și pe mesele marocanilor, după ce, în ultimii ani, România a devenit unul din exportatorii importanți de ovine în lumea arabă.
BUCUREȘTI, 6 mai -Sputnik. Ministrul Agriculturii din România, Petre Daea, a avut o întâlnire în format videoconferinţă cu ministrul Agriculturii, Pescuitului Maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor şi Pădurilor din Regatul Marocului, Mohamed Sadiki, tema întrevederii fiind nevoia Marocului de a importa ovine şi întărirea relaţiilor de cooperare dintre cele două ţări.
România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană şi MADR urmăreşte creşterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care ţara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul foloseşte toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul şi a sprijini crescătorii de ovine să-şi valorifice produsele obţinute în fermele pe care le au în diferite zone ale ţării.
Cei doi omologi au convenit ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile pentru agrearea modelului de certificat sanitar veterinar pentru ovine vii de către autorităţile sanitar-veterinare ale celor două state.
Fluxul de știri
0