Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Moldova nu va intra în UE fără Transnistria

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2023
Abonare
Maia Sandu vrea ca aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se facă paralel cu preluarea controlului Chișinăului asupra auto-proclamatei republici Transnistria. De asemenea, lidera de la Chișinău acuză Rusia.
BUCUREȘTI, 6 mai -Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat un interviu pentru ”Financial Times”. Conform Maiei Sandu țara ei se confruntă cu două procese paralele de integrare: reintergrarea Transnistriei în Republica Moldova și integrarea Moldovei în Uniunea Europeană.
Ca atare, Maia Sandu este sceptică cu privire la viteza desfășurării procesului de aderare la Uniunea Europeană.
„Sper ca ele (ambele procese – n .red .) să se desfășoare în paralel. Ne angajăm pentru reintegrare, dar aceasta nu ar trebui să fie în detrimentul integrării noastre în UE. Nu va fi ușor. Acest lucru nu se poate întâmpla într-un an” a declarat Maia Sandu pentru Financial Times.
După care, președintele Republicii Moldova a făcut considerații critice față de Federația Rusă, considerând că Moscova dorește răstunarea propriului regim și acuzând opoziția ca fiind controlată de Kremlin. De asemenea, consideră Sandu, Federația Rusă urmărește restaurarea URSS
Fluxul de știri
0