Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

CNN: Rusia a găsit punctul vulnerabil al sistemelor Himars

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimediaУчения НАТО Saber Strike 2016 в Эстонии
Учения НАТО Saber Strike 2016 в Эстонии - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2023
Abonare
Frica cea mai mare a americanilor s-a adeverit: Rusia a găsit ”ac de cojocul” sistemelort Himars. Acest fapt confirmă rezervele americanilor de a își pune la dispoziție armele de ultimă generație ucrainenilor: li se vor găsi slăbiciunile.
BUCUREȘTI, 6 mai -Sputnik. Rusia a contracarat mai frecvent în ultimele luni sistemele mobile de rachete americane trimise în Ucraina, folosind bruiaje electronice pentru a dezactiva sistemul de țintire ghidată prin GPS, astfel încât rachetele să își rateze țintele, au declarat pentru CNN mai mulți comentatori.
Oficialii militari ucraineni, cu ajutorul SUA, au fost nevoiți să găsească o varietate de soluții diferite, în timp ce continuă să folosească sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), care a fost poate cea mai temută piesă de armament în lupta din Ucraina.
Însă, în ultimele luni, sistemele ucrainene au devenit din ce în ce mai puțin eficiente din cauza blocajului intensiv al rușilor, au declarat cinci surse americane, britanice și ucrainene pentru CNN, forțând oficialii americani și ucraineni să găsească modalități de a modifica software-ul HIMARS pentru a contracara evoluția eforturilor de bruiaj ale rușilor.
„Este un joc constant de-a șoarecele și pisica” de a găsi o contramăsură la bruiaj, a declarat un oficial al Pentagonului, pentru ca apoi rușii să contracareze acea contramăsură. Și nu este clar cât de sustenabil este acest joc pe termen lung.
Fluxul de știri
0