Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI ”urechează” UE

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2023
Abonare
FMI ceartă Uniunea Europeană: să își rezolve problemele economice structurale. Acesta este avertismentul ferm adresat de directorul instituției financiare internaționale conducerii Uniunii Europene.
BUCUREȘTI, 5 mai -Sputnik. "Fără rezolvarea provocărilor pe termen lung - demografia, productivitatea, incluziunea - nu vom reuşi să majorăm veniturile şi să creăm oportunităţile pe care ni le doream", a avertizat directorul FMI, Kristalina Georgieva, într-un mesaj video la un eveniment al Comisiei Europene.
De asemenea, Georgieva a avertizat asupra "riscului în creştere ca lumea să se dividă în blocuri economice rivale" şi a cerut întărirea cooperării multilaterale.
"Cercetările noastre arată că pe termen lung fragmentarea comerţului ar putea costa până la 7% din PIB-ul global, echivalentul PIB-ului anual combinat al Germaniei şi Japoniei", a avertizat şeful FMI, estimând un avans al economiei UE de 0,7% în 2023, faţă de un nivel de 3,7% în 2022.
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2023
Internațional
Șefa FMI anunţă că pe plan mondial se renunță treptat la dolar
Fluxul de știri
0