Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Banca Mondială va acorda granturi pentu investiții în sectorul zootehnic

© Photo : Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii MoldovaMinisterul Agriculturii și Industriei Alimentare în dialog cu reprezentanții Băncii Mondiale
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în dialog cu reprezentanții  Băncii Mondiale - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2023
Abonare
Ministerul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare a finalizat discuțiile cu Banca Mondială privind un acord de împrumut pentru Proiectul AGGRI.
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. În cadrul proiectului urmează să fie acordate granturi investiționale în sumă de 21 milioane de dolari pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic. Mediul de afaceri va fi stimulat să înființeze noi ferme model de lapte, să modernizeze exploatațiile existente pentru a crește productivitatea, pentru a îmbunătăți calitatea produsului și a reduce impactul asupra mediului.
„Proiectul va sprijini eforturile autorităților naționale de a îmbunătăți nivelul de trai și de muncă în mediul rural, de a consolida reziliența sectorului agricol precum și de a crește veniturile agricultorilor”, potrivit MAIA.
În scopul majorării productivității culturilor agricole și protejarea terenurilor agricole de inundații, alte 25 milioane de dolari vor fi direcționați pentru reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații.
Circa 6.5 milioane de dolari sunt planificați pentru fortificarea capacităților AIPA și ANSA, precum și pentru oferirea sprijinului la înființarea Centrului de Consultanță în Agricultură și a Centrelor de Excelență Veterinară.
Alte circa 2.5 milioane de dolari vor fi utilizați pentru managementul proiectului.
Proiectul este un program de finanțare a sectorului agricol până în anul 2029.
Fluxul de știri
0