Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Al doilea partid din Austria cere renunţarea la sancţiuni

© AFP 2024 / ALEX HALADAHerbert Kickl
Herbert Kickl - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2023
Abonare
Partidul Libertăţii din Austria spune că sancțiunile împotriva Rusiei i-au distrus pe austrieci şi că trebuie renunțat la ele
Bruxelles, 5 mai – Sputnik. Viena trebuie să renunțe imediat la sancțiunile autodistructive împotriva Rusiei, a declarat liderul partidului naționalist de dreapta al Libertății Austriace (FPÖ) Herbert Kickl, al doilea partid al Austriei.
„Rata inflației din Austria este în mod clar mai mare decât în ​​multe alte țări UE. Inflația extremă din Austria nu a căzut din cer, factorul numărul unu al creșterii prețurilor este politica eronată a guvernului”, a spus el.
Acesta a adăugat că este nevoie de măsurile eficiente pe care membrii Partidului Libertății le solicită de multă vreme: plafonarea prețurilor la alimente de bază, energie și combustibili prin reduceri masive de taxe până la eliminarea totală, o oprire reală a creșterii prețurilor locuințelor de închiriat și oprirea imediată a sancțiunilor autodistructive împotriva Rusiei.
El a observat că prin introducerea sancțiunilor economice, Viena nu a putut influența operațiunea specială rusă, dar și-a făcut, în același timp, să sufere și propriii cetățeni.
Fluxul de știri
0