România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Usturoiul pe masa Guvernului României

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaЧеснок на прилавке центрального колхозного рынка
Чеснок на прилавке центрального колхозного рынка - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
Abonare
Usturoiul se află pe masa Executivului României, ședința de guvern de joi, 4 mai, având printre subiecte, găsirea unei strategii pentru susținerea și promovarea producției de usturoei românesc.
BUCUREȘTI, 4 mai -Sputnik. Guvernul României gândește o strategie națională pentru susținerea și creșterea producției de usturoi românesc.
Astfel, prin schema propusă și ce urmează a fi discutată de către executivul de la București, pentru anul 2023, se stabileşte ”un cuantum de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi, suprafaţa minimă eligibilă fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha", se arată în nota de fundamentare.
Usturoiul românesc este un produs tot mai rar în piețe și raioanele de legume, fiind preferate produse de export.
De asemenea, Guvernul României se pregătește de vară, când Parlamentul intră în vacanță. Ca atare, Executivul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.
Prin proiectul de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din perioada iulie-august, şi anume: Finanţe şi Economie; Dezvoltare, Lucrări Publice şi Administraţie; Afaceri Interne; Sănătate; Transporturi şi Infrastructură; Sport; Cultură; Cercetare; Investiţii şi Proiecte Europene; Prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.
Fluxul de știri
0