Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul nu deține date despre anumite provocări în zona de securitate

© Sputnik / Mihai CarausТирасполь Екатерининский парк
Тирасполь Екатерининский парк - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
Abonare
Copreședintele CUC Beliakov a comentat informațiile apărute în presă despre o presupusă provocare care ar fi pregătită în Transnistria.
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik.Transnistria nu deține informații despre vreun fel de provocări care ar fi pregătite, chipurile, în zona de securitate, le-a declarat jurnaliștilor copreședintele Comisiei Unificate de Control din partea regiunii transnistrene Oleg Beliakov.
„Ținând cont de informațiile care sunt vehiculate în mass-media, vreau să declar cu toată responsabilitatea că deocamdată nu avem asemenea informații în cadrul forțelor unificate de menținere a păcii”, a spus Beliakov.
El a îndemnat de asemenea să se aibă încredere doar în acele informații, care „au un caracter obiectivă și consecvent”.
„Noi ne-am obișnuit să avem încredere în acest aspect într-o informație mai realistă, care provine exclusiv de la autoritățile competente respective ale părților (asemenea organe activează de asemenea pentru operațiunea de menținere a păcii), de la reprezentanții respectivii din cadrul CUC și din cadrul operațiunii de menținere a păcii”, a menționat Beliakov.
Anterior, ministrul Apărării al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că Transnistria reprezintă un risc pentru țară, ceea ce obligă Kievul să mențină un contingent militar la granița cu Moldova.
Fluxul de știri
0