Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc denunță consumerismul

© Sputnik / Asatur Yesayants / Accesați arhiva multimediaPapa de la Roma Francisc
Papa de la Roma Francisc - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
Papa de la Roma Francisc
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Papa Francisc denunță amenințările asupra libertății: consumerismul, criza familiei care duce la iarnă demografică și refuzul imigrației. De asemenea, laudă Ungaria pentru pozițiile sale politice echilibrate în ce privește imigrația.
BUCUREȘTI, 4 mai- Sputnik. Întors din Ungaria, papa Francisc, la audiența generală acordată săptămânal în fiecare miercuri, a vorbit despre crizele Occidentului, denunțând consumerismul și atacurile asupra familiei. De asemenea, sfidând discursul oficial din UE, dă Ungaria de exemplu.
"Şi astăzi libertatea este amenințată. Cum? În special dintr-un consumerism care anesteziază, prin urmare ne mulțumim cu puțină bunăstare materială și, uitând trecutul, plutim într-un prezent făcut la scară individuală. Aceasta este persecuția periculoasă a mondenității, dusă mai departe de consumerism. Dar când singurul lucru care contează este să te gândești la tine și să faci ceea ce vrei și ce îți place, rădăcinile te sufocă. Este o problemă care privește întreaga Europă, unde a te dedica celorlalți, a te simți parte din comunitate, frumusețea de a visa împreună și de a crea familii numeroase sunt în criză. Întreaga Europă este în criză", a spus Papa Francisc în audiența generală de miercuri.
"Construirea unor punți de pace între popoare diferite este în special vocația Europei, invitată, ca 'punte de pace', să includă diferențele și să primească pe oricine bate la ușile sale. În acest sens, este frumoasă puntea umanitară creată pentru atâția refugiați din Ucraina vecină, pe care am putut să o întâlnesc, admirând și marea rețea de caritate a Bisericii maghiare".
Suveranul Pontif a subliniat meritul Ungariei ca țară "foarte angajată să construiască 'punți pentru mâine': atenția sa pentru ecologie și un viitor durabil este mare și lucrează pentru a construi punți între generații, între bătrâni și tineri, o provocare indispensabilă astăzi pentru toată".
Fluxul de știri
0