Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În spatele atacului Ucrainei asupra Kremlinului se află SUA, a declarat Peskov

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
Abonare
Peskov: Moscova înțelege că Ucraina nu putea să decidă fără SUA în privința unui atac asupra Kremlinului.
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. În spatele atacului ucrainean asupra reședinței de la Kremlin a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, se află SUA a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov.
"Încercările de a nega acest lucru şi la Kiev, și la Washington sunt desigur absolut ridicole. Știm foarte bine că deciziile cu privire la astfel de acțiuni și astfel de atacuri teroriste nu se iau la Kiev, ci anume la Washington. Iar Kievul deja execută ceea ce i se spune să facă”, a spus el.
Potrivit lui Peskov, serviciile de informații ruseşti au primit date despre participarea Statelor Unite la atacul asupra Kremlinului, dar acestea nu sunt dezvăluite deocamdată. Washingtonul trebui să înțeleagă clar că Moscova ştie despre acest lucru, a subliniat el.
„Și să înţeleagă cât de periculoasă este o astfel de participare nemijlocită la conflict”, a adăugat reprezentantul președintelui rus.
Vorbind despre posibilele variante de răspuns, Peskov nu a intrat în detalii, menționând că acestea ar putea fi „dintre cele mai diverse”.
Poate fi vorba doar despre pași bine gândiţi și echilibrați, care să corespundă intereselor Rusiei, a adăugat el.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit și despre reacția lui Putin la atac.
”Președintele în astfel de situații dificile, extreme își păstrează întotdeauna calmul, concentrarea, exactitatea în aprecieri, în comenzile pe care le dă, așa că nu s-a întâmplat nimic nou în acest sens”, a precizat el.
Acum la Kremlin este o atmosferă obișnuită de lucru, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Vorbind despre o posibilă influență a atacului împotriva Kremlinului asupra sărbătoririi Zilei Victoriei pe 9 mai, reprezentantul președintelui rus a menționat că nu vor exista schimbări. El a explicat că este pregătită o „paradă obișnuită”, iar președintele va ține un discurs.
Însă după atac, măsurile de securitate la Kremlin vor fi consolidate, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Miercuri, administrația prezidențială a comunicat că Ucraina a încercat să atace cu două drone reședința de la Kremlin a lui Vladimir Putin. Militarii și serviciile speciale au reușit să le scoată din funcțiune cu ajutorul sistemelor de luptă radar. În timpul tentativei de atac, șeful statului nu a avut de suferit, programul său de lucru nu s-a modificat.
Kremlinul a apreciat atacul asupra reședinței președintelui drept atac terorist și atentat la viața acestuia. Instituția a subliniat că Moscova își rezervă dreptul de a lua măsuri de răspuns – unde și când va considera de cuviință.
Fluxul de știri
0