Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Georgia nu va participa la exercițiile militare Defender-23

© AFP 2024 / NIKOLAY DOYCHINOVSoldați din armate SUA la exerciții militare în Bulgaria
Soldați din armate SUA la exerciții militare în Bulgaria - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2023
Abonare
Ministerul Apărării din Georgia a anunțat că țara nu va participa la exercițiile militare Defender-23
CHIȘINĂU, 3 mai - Sputnik. Partea georgiană nu va lua parte la exercițiile militare multinaționale Defender-23 din acest an, a anunțat Ministerul georgian al Apărării într- un comunicat .

„În ceea ce privește participarea Georgiei la exercițiul Defender 2023, pe baza scopurilor și obiectivelor Forțelor de Apărare, prin comunicare activă cu principalul nostru partener strategic, s-a decis să direcționăm mai multe eforturi și resurse către astfel de exerciții internaționale și naționale, care au ca obiective, inclusiv creșterea pregătirii pentru luptă, interoperabilitate sporită cu țările membre și partenerii NATO , schimbul de experiență și îmbunătățirea competențelor profesionale”, se arată în declarația, care a fost publicată marți pe site-ul agenției.

Ministerul Apărării a adăugat că forțele de apărare participă în mod constant și desfășoară exerciții internaționale pentru îmbunătățirea capacității de luptă. Inclusiv exerciții multinaționale comune anuale la scară largă din Georgia și SUA , cum ar fi Noble Partner și Agile Spirit.
Agenția notează că, împreună cu țările membre și partenerii NATO, anul acesta Georgia a participat deja la patru exerciții internaționale care au avut loc în Turcia , Germania , Slovacia și Țările de Jos . De asemenea, înainte de sfârșitul anului, sunt planificate antrenamente în Turcia, Estonia , Polonia , Bulgaria , România , Anglia , Germania, Azerbaidjan , Italia și chiar în Georgia, în care va fi implicată armata georgiană.
Principalul exercițiu militar Defender-23 condus de SUA a început în Europa pe 22 aprilie și va dura două luni.
Fluxul de știri
0