Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

TVR din România: propaganda UE nu prinde în Găgăuzia

© Sputnik / Mihai CarausGagauzia
Gagauzia - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2023
Abonare
Televiziunea publică din România, TVR, face reproșuri găgăuzilor din Republica Moldova: UE a băgat 40 de milioane de euro în ultimul deceniu, dar găgăuzii sunt tot orientați sufletește spre Rusia.
BUCUREȘTI, 2 mai- Sputnik. TVR este îngrijorat fondurile UE nu au putut cumpăra pe locuitoriii regiunii autonome din Republica Moldova. Găgăuzia este o unite administrativa teritorială care rămâne orientată spre Federația Rusă.
Găgăuzii aleg influenţa rusă din cauza propagandei care critică Europa şi trece sub tăcere faptul că Vestul e cel care le îmbunătăţeşte, de fapt, viaţa.
În regiunea autonomă Găgăuzia, aproape toţi locuitorii vorbesc limba rusă, panourile, anunțurile, plăcuțele cu denumirea străzilor sunt toate în rusă. Intervievați de către reporterii TVR, cei din Comrat au spus că vor pace în Ucraina, dar nu pacea dorită de regimul Zelenski.
La mijlocul lunii mai, doi candidaţi pro-ruşi s-ar putea înfrunta în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.
Fluxul de știri
0