Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acuzaţii la adresa Inteligenţei Artificiale

© Pixabay / geraltinteligență artificială
inteligență artificială - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2023
Abonare
Omul de știință anglo-canadian Geoffrey Hinton, care este numit „pionier” în domeniul inteligenței artificiale (AI), a părăsit Google pentru a avertiza în mod deschis oamenii despre pericolele tehnologiei
Bruxelles, 2 mai – Sputnik. Omul-cheie al Inteligenței Artificiale a plecat de la Google şi a avertizat asupra pericolelor IA.
În 2012, dr. Hinton și doi dintre studenții săi de la Universitatea din Toronto au construit o rețea neuronală capabilă să analizeze mii de fotografii și să recunoască obiecte comune precum flori, câini și mașini. Google a cheltuit 44 de milioane de dolari pentru a achiziționa compania fondată de Hinton. Și rețeaua neuronală dezvoltată a devenit una dintre bazele intelectuale pentru tehnologiile moderne bazate pe AI generativă, cum ar fi ChatGPT.
Într-un interviu, omul de știință a spus că regretă parțial munca din întreaga sa viață.
Mulți lucrători din domeniu se tem că tehnologiile de inteligență artificială ar putea fi deja un instrument de răspândire a informațiilor false și ar putea, de asemenea, amenința locurile de muncă existente.
„Este greu de imaginat cum poți preveni utilizarea (a tehnologiei-n.red) de către utilizatorii rău intenționați în scopuri rele”, a spus Hinton. Potrivit acestuia, pe măsură ce modelele de inteligență artificială se dezvoltă, acestea devin „din ce în ce mai periculoase”.
”Uitați-vă la ceea ce s-a întâmplat acum cinci ani și ce este acum, comparați diferența și proiectați-o în viitor. Este înfricoșător”, a adăugat omul de știință.
Fluxul de știri
0