Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România reia restricțiile pentru animalele de companie ucrainene

© Sputnik / Anatolii KiriakInterzis accesul cu animale de companie
Interzis accesul cu animale de companie - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Abonare
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din România informează că, începând cu data de 1mai încetează aplicarea măsurilor de flexibilitate privind circulația necomercială a animalelor de companie cu origine din Ucraina.
BUCUREȘTI, 1 mai – Sputnik. România a stabilit, în acord cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, aflate la granița cu Ucraina, că, începând cu data de 1.05.2023, va înceta aplicarea măsurilor de flexibilitate la introducerea, în scop necomercial, pe teritoriul național (UE) a animalelor de companie cu origine din Ucraina.
Astfel, începând cu data de 1.05.2023, România revine la aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 576/2013, respectiv ale Regulamentului (UE) 577/2013, inclusiv obligația prezentării dovezii efectuării testului de titrare a anticorpilor antirabici.
În contextul situației excepționale din Ucraina și pentru a veni în sprijinul refugiaților care veneau însoțiți de animalele de companie, România a permis intrarea acestora pe teritoriul național în condiții excepționale.
Pentru facilitarea accesului refugiaților din Ucraina cu animale de companie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a acordat o derogare temporară a respectării unor condiții de intrare a animalelor de companie din Ucraina pe teritoriul României, începând cu data de 24.02.2022, transmite instituția
Aceasta a fost autorizată în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013, cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, prin utilizarea Formularului de localizare a animalelor de companie care nu îndeplinesc condițiile de introducere în Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0