Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Paraguayul rămâne conservator

© AP Photo / Jorge SaenzCandidatul prezidențial al Partidului Colorado, Santiago Peña, sosește la un miting la Villa Elisa, Paraguay
Candidatul prezidențial al Partidului Colorado, Santiago Peña, sosește la un miting la Villa Elisa, Paraguay - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Candidatul prezidențial al Partidului Colorado, Santiago Peña, sosește la un miting la Villa Elisa, Paraguay
Abonare
Victorie a conservatorilor în Paraguay. Economistul Santiago Pena, din Partidul Colorado, a fost ales președinte al statului sud- american.
BUCUREȘTI, 1 mai -Sputnik. Paraguayul rămâne conservator și de dreapta, după victoria în alegeri a lui Santiago Pena. Partidul Colorado- de nuanță conservatoare- este partidul care se află la conducerea statului sud-american de 70 de ani. Cu toate acestea, climatul politic din Paraguay a rămas unul democratic.
El a obținut o victorie categorică împotriva contracandidatului său de stânga, Efrain Alegre, deși sondajele îi dădeau egali în șanse în ultimele săptămâni.
Santiago Pena a candidat pentru prima dată la alegerile naţionale. În 2018, a fost învins la primarele Partidului Colorado de actualul şef al statului, Mario Abdo Benitez. Preşedintele în exerciţiu nu poate candida la propria realegere, iar Santiago Pena îi va urma în funcţie în august pentru cinci ani.
El a promis crearea a 500.000 de locuri de muncă şi un acces mai bun la sistemul sanitar public, în contextul creșterii și dezvoltării economice rapide a Paraguayului, în ultimii ani.
Pena îmbrăţişează valorile tradiţionale şi creştine ale familiei, o "bază", într-o "lume de convulsii şi dezumanizată". Din aceste motive se opune căsătoriilor homosexuale și avorturilor.
Pe plan extern, Pena a declarat în campanie că va muta, din nou, ambasada paraguayană în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
Fluxul de știri
0