Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi măsuri de la Bruxelles pentru încurajarea înarmării

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Abonare
Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a aloca păsuiri statelor membre UE pentru echilibrarea deficitelor bugetare, dar numai dacă acestea investesc banii în creșterea producției de muniție
BUCUREŞTI, 1 mai – Sputnik. Conform Bloomberg, oficialii UE au spus că cheltuielile militare, inclusiv pentru muniție și obuze, vor fi văzute ca sprijinind unul dintre obiectivele strategice cheie ale blocului și pentru asta ar putea crește timpul acordat guvernelor naționale pentru a ajusta deficitele bugetare chiar și până la șapte ani.
Propunerea implică revizuirea Pactului de Stabilitate și Creștere al UE, setul de reguli privind cheltuielile publice. Aceasta va completa planurile Comisiei Europene de a consolida industria de apărare, care urmează să fie prezentate săptămâna viitoare. Un reprezentant al Comisiei Europene a spus că, pentru a beneficia de păsuiri suplimentare, reformele și propunerile de investiții militare ale fiecărui stat membru vor fi evaluate împreună cu oficialii CE, iar acestea trebuie să fie „suficient de detaliate, prospective, limitate în timp și verificabile”, scrie Bloomberg.
O astfel de propunere trebuie să fie aprobată de statele membre ale Uniunii Europene și Parlamentul European.
Totuşi, zilele trecute, ambasadorii Uniunii Europene nu au putut cădea de acord asupra achiziției comune de muniție pentru Ucraina.
Viktor Orban și Papa Francisc - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Internațional
Papa Francisc: Vaticanul și Ungaria implicate în eforturile de pace în Ucraina
Fluxul de știri
0