Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaПротест "Движения за народ" в Кишиневе 12.03.2023
Протест Движения за народ в Кишиневе 12.03.2023  - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Abonare
Vicepreședintele Partidului „Șor”, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în cursa spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia.
CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Astăzi dimineața, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în cursa spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia.
Procuratura Anticorupție susține că Tauber ar fi intenționat să fugă din țară , iar la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 Codul de procedură penală).
"La 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală."
Astăzi este nu doar Ziua Mondială a Muncii, dar și ziua de naștere a Marinei Tauber. Deci, Procuratura Anticorupție a reținut-o în Aeroportul Chișinău chiar de ziua ei de naștere, atunci când deputat intenționa să zboare în Israel.
Fluxul de știri
0