Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bancher de top indian: dolarul american, „cel mai mare terorist financiar”

© Pexels / Karolina GrabowskaАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Abonare
Bancherul miliardar indian și CEO al băncii private Kotak Mahindra Bank, Uday Kotak, a descris dolarul american drept „cel mai mare terorist financiar din lume”, dar curând şi-a atenuat observațiile.
BUCUREŞTI, 1 mai – Sputnik.„Cred cu adevărat că cel mai mare terorist financiar din lume este dolarul american. Toți banii noștri sunt în conturi Nostro și cineva din SUA poate spune - nu îi puteți retrage de mâine dimineață - și sunteți blocat. Aceasta este puterea monedei de rezervă”, a declarat Kotak la o discuție ET Awards pentru excelență corporativă 2023 din New Delhi, potrivit Sputnik News.
Duminică, el a scris pe Twitter că a folosit inadecvat cuvintele „terorist financiar”, explicând că comentariul său s-a referit la o „monedă de rezervă care are o putere disproporționată, fie că este vorba de un cont Nostro, de o creștere a ratei de 500 bps sau de țări emergente care dețin [dolari americani] pentru lichiditate”.
În timpul intervenţiei sale în discuţiile din grup, Kotak a mai spus că lumea este acum „în căutarea disperată a unei monede de rezervă alternative”, menționând că este timpul ca rupia indiană să preia această poziție. Țara ar trebui să înceapă să construiască „un cadru puternic care nu depinde de capriciile și fanteziile nimănui” și ar putea dura până la 10 ani pentru a-şi atinge obiectivul, a mai spus bancherul.
Fluxul de știri
0