Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerea bașcanului Găgăuziei va continua în turul doi al scrutinului

© Sputnik / Mihai CarausGagauzia
Gagauzia - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Gagauzia
Abonare
Conform datelor preliminare obținute de la Consiliul electoral de circumscripție din Conmrat urmează ca competiția electorală pentru alegerea bașcanului autonomiei să contuinue în turul doi
CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. CEC a Găgăuziei a actualizat datele privind votul pentru bașcanul Găgăuziei - liderul scrutinului a rămas același. După ce am clarificat informațiile preliminare, primele două locuri arată acum astfel:
Grigory Uzun - 14849 voturi (26,43%)
Evgenia Hutsul - 14836 voturi (26,41%)
În acest scrutin ceilalți concurenți electorali au acumulat următoarele rezultate: Victor Petrov (16,2%); Dmitri Croitor (10,4%); Nicolai Dudoglo (9%); Serghei Cimpoieş (5,7%); Mihail Formuzal (3,5%); Serghei Cernev (2,3%).
Cei mai activi participanți la votare au fost locuitorii satului Bugeac (73,4%), iar cea mai mică rată de participare a fost înregistrată în localitatea Baurci (49,9%).
Documentele de la consiliile electorale de circumscripție trebuie să fie primite de CEC Găgăuzia pentru procesare până la ora 21.00.
Abia după aceea vor fi rezumate rezultatele finale ale primului tur de scrutin.
Fluxul de știri
0