Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele iranian critică prezența trupelor occidentale în Orientul Mijlociu

© AP Photo / Office of the Iranian PresidencyEbrahim Raisi
Ebrahim Raisi - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2023
Abonare
Președintele iranian Raisi: Prezența trupelor occidentale în Orientul Mijlociu este distructivă
CHIȘINĂU, 30 apr- Sputnik. Președintele iranian Ebrahim Raisi a purtat discuții sâmbătă cu omologul său irakian Abdel Latif Rashid, părțile au discutat despre comerțul bilateral și problemele energetice, a raportat IRNA .
După cum notează agenția, șefii republicilor în cadrul declarației comune au subliniat că relațiile dintre Teheran și Bagdad sunt de „natura strategică”, în special, președintele iranian a subliniat factorul distructiv al prezenței trupelor statelor occidentale în Orientul Mijlociu.
Preşedintele iranian a anunţat, de asemenea, o creştere a comerţului cu Irakul .
„Nivelul cifrei de afaceri comerciale dintre noi a crescut la peste 10 miliarde de dolari”, a declarat Raisi, citat de agenție.
În plus, el a remarcat și necesitatea unei cooperări suplimentare între cele două țări în domeniul energiei și resurselor de apă.
La sfârșitul conferinței de presă comună, Abdel Latif Rashid a subliniat, de asemenea, continuarea de către Iran și Irak a luptei comune împotriva contrabandei de droguri.
Fluxul de știri
0