Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poșta Moldovei primește undă verde de a majora tarifele pentru servicii

© Sputnik / OsmatescoSediull central al Poștei Moldovei
Sediull central al Poștei Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2023
Sediull central al Poștei Moldovei
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnololgia Informației (ANRCETI) a aprobat tarife noi în sfera serviciilor poștale universale
CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Consiliul de Administrație al ANRCETI a aprobat, în cadrul ședinței publice din 28 aprilie curent, prin Hotărârea nr. 50, tarife noi pentru serviciile poştale din sfera serviciului poştal universal (SPU) furnizate de Î.S.”Poșta Moldovei”.
În comunicatul emis de autoritatea de reglementare din acest domeniu informează că această decizie a fost luată ca consecință a creșterilor semnificative a prețurilor la resursele de energetice.
„Necesitatea ajustării tarifelor a fost condiționată de faptul că, tarifele aplicate până la moment de Î.S.”Poșta Moldovei” pentru serviciile din sfera SPU, nu acoperă cheltuielile suportate de acest furnizor, având în vedere creșterea semnificativă a prețurilor pentru resursele energetice, astfel, Î.S.”Poșta Moldovei” înregistrând un trend negativ în activitatea desfășurată în anul 2022”, anunță comunicatul ANRCETI.
Conform legilației în vigoare serviciul poștal universal (SPU) reprezintă furnizarea permanentă a unui set de servicii poştale, de o calitate determinată, în toate localităţile de pe teritoriul ţării, la preţuri accesibile pentru toţi utilizatorii. Accesul oricărei persoane fizice sau juridice la serviciul poştal universal este garantat pe întreg teritoriul ţării în condiţii nediscriminatorii.
În legislație se mai menționează că unicul furnizor de serviciu poștal universal a fost desemnată Î.S. ”Poșta Moldovei”, aceasta având obligația să asigure condiţiile prevăzute în lege pentru furnizarea serviciilor poştale din sfera serviciului poştal universal.
Fluxul de știri
0