Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia și Turcia au convenit să crească volumul călătoriilor aeriene

© Sputnik / Rodion ProcaPlane spotting 2014
Plane spotting 2014 - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2023
Abonare
Ministerul Transporturilor a anunțat că Rusia și Turcia au convenit să crească volumul transportului aerian
CHIȘINĂU,29 apr - Sputnik. Rusia și Turcia vor crește volumul traficului aerian de pasageri, a declarat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Ministerului Transporturilor.

„Pentru a implementa acordurile încheiate între Rusia și Turcia la cel mai înalt nivel, autoritățile aviatice ruse au confirmat cererile companiilor aeriene turcești pentru zboruri suplimentare către Rusia cu o frecvență totală de 49 de zboruri pe săptămână”, se arată în comunicat.

Faptul că Rusia și Turcia vor crește transportul aerian bilateral a fost anunțat de președintele Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de livrare a combustibilului nuclear la centrala nucleară Akkuyu.
Astfel, acum companiile aeriene ruse plănuiesc să opereze peste 720 de zboruri pe săptămână pe 62 de rute. Transportatorii turci au fost autorizați pentru zboruri între țări pe 37 de rute cu o frecvență de 629 de zboruri pe săptămână în sezonul IATA vara 2023.
După cum rezultă din acord, companiile aeriene turce vor efectua săptămânal șapte zboruri pe ruta Antalya - Saratov , 21 de zboruri pe rutele Istanbul - Moscova și Antalya-Moscova, alte 14 zboruri sunt planificate pe Istanbul- Sankt Petersburg , Antalya-Sf. , Antalya - Kazan , Antalya - Ekaterinburg .
În medie, numărul de zboruri ale transportatorilor ruși către Turcia în această vară va crește de o ori și jumătate față de anul trecut.
Fluxul de știri
0