Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia nu va juca după „regulile” inventate de alţii

© POOL / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2023
Abonare
Moscova nu se va supune „așa-numitelor reguli” inventate și impuse de „anumite țări”, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs la o ședință a Consiliului de legislatori din Rusia, în Sankt Petersburg.
BUCUREŞTI, 29 apr – Sputnik.În prezent, Rusia îndură „agresiunea economică” din partea Occidentului colectiv, a declarat Putin, îndemnând legiuitorii, precum și alte autorități ale țării, să lucreze proactiv, mai degrabă decât să „aștepte” să treacă această perioadă dificilă. Scopul final este crearea unei „baze pentru dezvoltarea independentă, pe termen lung și încununată de succes a țării noastre”, a subliniat preşedintele, citat de RT.
Sistemul internațional de diplomație s-a erodat foarte mult în ultimul timp, „anumite țări” impunându-şi propriile „reguli”, a menționat Putin. „Partenerii noștri, sau, s-ar putea spune, deja foștii parteneri, distrug, în unele țări, în mod maniacal cadrul legal și canalele de comunicare, încercând să-și impună propriile viziuni și așa-numitele reguli tuturor”, a declarat preşedintele.
În același timp, Rusia nu dorește să intre în „autoizolare” și rămâne pregătită să coopereze în mod corect cu țările prietenoase, a explicat Putin. „Vom extinde relațiile pragmatice, egale, reciproc benefice, de parteneriat cu țări prietenoase din Eurasia, Africa și America Latină.”
Preşedintele a menționat că Rusia are de partea ei „mulți oameni cu viziuni similare” în țările din Occidentul colectiv, inclusiv în SUA. „Cu toate acestea, elitele se comportă diferit. Dar știm că elitele acestor țări nu urmează întotdeauna o politică în susţinerea interesului superior al propriului lor popor. Acest lucru se va întoarce împotriva lor”, a avertizat Putin.
Fluxul de știri
0