Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan anunță disponibilitatea de a media situația din Sudan

© AP Photo / Pavel GolovkinПрезидент Турции Р. Эрдоганом
Президент Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2023
Abonare
Erdogan i-a spus secretarului general al ONU despre disponibilitatea de a media situația din Sudan
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Președintele turc Tayyip Erdogan i-a spus secretarului general al ONU, António Guterres, că este pregătit să medieze situația din Sudan împreună cu ONU, a declarat biroul liderului turc.
„În timpul convorbirilor telefonice, Erdogan a remarcat că Turcia, ca țară care poate stabili un dialog cu ambele părți ale conflictului din Sudan, este întotdeauna gata să coopereze cu Națiunile Unite și să accepte negocieri pentru a rezolva situația”, se arată într-un comunicat al biroului. .
Din 15 aprilie, în Sudan au loc lupte între Forțele de Reacție Rapidă sub comanda lui Mohammed Hamdan Daglo și armata regulată. Forțele adverse din Sudan fac schimb de declarații contradictorii despre succesele militare și controlul instalațiilor, lansând un război informațional la scară largă în mass-media și rețelele sociale.
Numărul deceselor din Sudan în urma ciocnirilor din țară a crescut la 600, potrivit ministrului sănătății sudanez. Reprezentantul OMS în Sudan, Nima Saeed Abid, a declarat marți, la un briefing săptămânal ONU la Geneva , că 459 de persoane au murit și 4.072 au fost rănite. conflict armat.
Secretarul general al ONU António Guterres, vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate, a cerut părților din Sudan să oprească imediat ostilitățile. Volker Perthes, reprezentantul special al secretarului general al organizației pentru Sudan, a declarat că nu există încă semne neechivoce ale pregătirii vreuneia dintre părțile din conflictul din Sudan pentru negocieri.
Fluxul de știri
0