Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu: SUA vor să modifice sistemul relațiilor interstatale prin crearea de alianțe

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2023
Abonare
SUA vor să creeze alianţe controlate de ele, exercitând presiune asupra statelor independente, a declarat Serghei Şoigu.
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. SUA și aliații lor încearcă să reformateze din contul alianțelor regionale controlate de ei sistemul relațiilor interstatale, exercitând în același timp o presiune fără precedent asupra statelor independente, a declarat ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, la reuniunea miniștrilor apărării din țările participante SCO, la New Delhi, relatează RIA Novosti.
„Astăzi, această linie distructivă se manifestă prin tendința de a reformata sistemului relațiilor interstatale din contul creării alianțelor regionale controlate de ei. (...) În același timp, asupra statelor independente este exercitată o presiune fără precedent, sunt folosite șantajului nedisimulat, amenințările, revoluțiile colorate și loviturile de stat, este răspândită dezinformarea grosolană. Toate acestea au devenit de mult timp cartea de vizită a Occidentului", a spus Shoigu.
Ministrul rus al Apărării a menționat de asemenea că „drept consecință, sunt supuse testului la rezistență mecanismele de securitate și formatele de cooperare care au fost create timp de decenii, se acutizează contradicțiile interstatale înghețate și crește probabilitatea ca crizele locale să se transforme în conflicte de amploare ".
Rusia, a amintit Şoigu, a iniţiat în 2021 un dialog cu Occidentul privind stabilitatea strategică, în cadrul căruia urmau să fie examinate toate chestiunile din domeniul securității şi să fie stabilite posibilele căi de reglementare a acestora prin metode politice şi diplomatice.
„Însă propunerile noastre în această privință au fost respinse, ceea ce vorbește despre lipsa dorinței de a construi un parteneriat pe principii de egalitate”, a menționat ministrul Apărării al Federației Ruse.
El a mai declarat că partea rusă a subliniat întotdeauna importanța edificării unei securități egale și indivizibile, menținerii rolului central al ONU, respectării cartei organizației, obiectivelor și principiilor îndreptate spre menținerea păcii și stabilității.
Fluxul de știri
0