Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Apărării: SUA utilizează şantajul în confruntarea cu Moscova și Beijingul

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2023
Abonare
Washingtonul subminează în mod deliberat stabilitatea globală, încercând să-și menţină puterea, a declarat ministrul rus al Apărării.
BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik.Washingtonul apelează la diverse forme de constrângere, încercând să creeze alianțe regionale orientate împotriva rivalilor săi geopolitici, inclusiv împotriva Moscovei și Beijingului, a afirmat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.
Ministrul a vorbit cu omologii săi reprezentând alți membri ai Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO), la o întâlnire în New Delhi. Grupul, care a fost înființat de Rusia și China, are alți șase membri, inclusiv India.
„Se exercită o presiune fără precedent asupra națiunilor independente prin utilizarea șantajului deschis, amenințări, revoluții colorate și diseminarea de dezinformări flagrante. Toate aceste instrumente au devenit, cu mult timp în urmă, cartea de vizită a Occidentului”, a spus ministrul vineri, citat de RT.
Obiectivul SUA și al aliaților săi este de a submina lumea multipolară emergentă și de a-și menţine dominanța, potrivit lui Şoigu. Washingtonul a ales să distrugă sistemul de securitate globală în ambiția sa și s-a retras din mai multe tratate cu Rusia, a mai spus ministrul.
Şoigu a amintit că Moscova a încercat, în 2021, să atenueze prin diplomație tensiunile cu NATO, dar propunerile Rusiei au fost respinse de Occident, ceea ce a dovedit că nu dorește să aibă un parteneriat de la egal la egal cu Rusia.
„Astăzi, Washingtonul și complicii săi execută un plan strategic pentru a provoca alte ţări se intre în confruntare militară cu statele care nu le plac, în special cu Rusia și China”, a subliniat Şoigu.
Ministrul a descris conflictul din Ucraina ca fiind un exemplu clar de „politică penală” americană. Obiectivul SUA în acest conflict este „să provoace o înfrângere strategică a Rusiei, să creeze o amenințare pentru China și să-și menţină poziția [hegemonică]”, a adăugat Shoigu.
De asemenea, oficialul a criticat livrările occidentale de arme către Kiev, afirmând că acestea prelungesc ostilitățile și creează riscuri suplimentare pentru Europa și întreaga lume. El a spus că armele „se îndreaptă spre piața neagră și ajung în mâinile organizațiilor teroriste”.
SCO, o organizație interguvernamentală eurasiatică, include printre membrii săi China, India, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan.
Fluxul de știri
0