Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Industria rusească îşi reia creșterea

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaMuncitori la o turnătorie
Muncitori la o turnătorie - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2023
Muncitori la o turnătorie
Abonare
Producția în industria rusească a crescut în martie, în ciuda estimărilor cu privire la un declin, potrivit cifrelor oficiale publicate miercuri.
BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik. Producția industrială în Rusia a crescut cu 1,2% luna trecută față de perioada precedentă anul trecut şi cu 13,4% față de februarie, arată datele publicate de Serviciul Federal de Statistică, potrivit RT.
O estimare anterioară a economiștilor, publicată de Bloomberg, a prezis o scădere cu 1,4% a producției industriale în Rusia.
Creșterea a fost raportată în martie la o serie cuprinzătoare de industrii, la nivel anual. Cele mai semnificative creşteri ale fabricației au avut loc în cazul metalelor finisate (30,3%), calculatoarelor, produselor electronice și optice (22,5%), echipamentelor electrice (21,5%).
De asemenea, au existat şi scăderi în mai multe sectoare, cum sunt materialele lemnoase și industria farmaceutică. Extracția minieră și a resurselor a scăzut cu 3,6%. Scăderea ar putea fi atribuită unor niveluri mai mici de extragere a ţiţeiului brut, a sugerat ziarul în domeniul afacerilor Kommersant, menționând că Serviciul Federal de Statistică a încetat luna trecută să mai publice date detaliate privind producția de petrol.
Fluxul de știri
0