Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Garanții de stat pentru investițiile românești în Republica Moldova

© Photo : Guvernul RomânieiPremierul moldovean Dorin Recean în vizită la București, întâlnire cu omologul său român Nicolae Ciucă
Premierul moldovean Dorin Recean în vizită la București, întâlnire cu omologul său român Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2023
Abonare
Guvernul României pregătește un proiect de lege prin care statul român să garanteze pentru investițiile private în economia Republicii Moldova.
BUCUREȘTI, 28 apr -Sputnik. Guvernul are în lucru un proiect legislativ prin care statul Român va garanta investițiile în Republica Moldova. Proiectul legislativ prevede sprijin guvernamental prin credite și garanții de stat pentru companiilor românești care investesc în Moldova.
”În linii mari, va fi vorba de investitii ale companiilor românești în Republica Moldova. sprijinite de la nivel guvernamental atât prin credite, dar și prin garanții de stat. Vor fi vizate investiții în sectoare economice care au nevoie de astfel de investiții la nivelul economiei Moldovei”, a declarat ministrul Câciu, pentru site-ul G4Media.
Oficialul a mai spus că guvernul român lucrează în colaborare cu guvernul Republicii Moldova la identificarea domeniilor prioritare în care vor fi sprijinite investițiile. Printre acestea e posibil să se găsească domenii precum energie, infrastructură, industrie prelucratoare, agricultură și industrie alimentara.
Adoptarea proiectului legislativ va fi urmată de stabilirea bugetului pentru schema de ajutor, asigurarea finanțării și organizarea fluxurilor financiare. Schema de sprijin va fi implementată pentru o perioadă de 3-5 ani, iar cadrul legislativ ar urma să fie adoptat de coaliția de guvernare în această toamnă.
Fluxul de știri
0