Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul deputat Rizea a fost arestat și extrădat din Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausCristian Rizea
Cristian Rizea - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După un ”exil” de lux aproape 6 ani de zile, Cristian Rizea a fost reținut, predat autorităților românești și, cel puțin pentru următoarea perioadă de timp va fi deținut într-un penitenciar din România.
BUCUREȘTI, 28 apr -Sputnik. Fostul deputat român Cristian Rizea care, după o condamnare în România, a fost solicitant de azil politic în Republica Moldova, a fost declarat „persoană indezirabilă” pe teritoriul Republicii vecine României, reținut la frontieră și predat autorităților române.
Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova a transmis că fostul deputat român are o interdicție pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 15 ani.
„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmeaza să fie introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a precizat Poliția română.
Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.
Fluxul de știri
0