Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bloomberg: Exporturile de combustibil rusesc se intensifică în ciuda sancțiunilor

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaExploatarea zăcămintelor de petrol
Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2023
Abonare
Transporturile de motorină și benzină din Rusia sunt cu mult peste normele sezoniere, arată datele.
BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik. Rusia urmează să înregistreze cea mai mare rată sezonieră de export a produselor petroliere din ultimii șapte ani, în ciuda sancțiunilor occidentale asupra petrolului, care au intrat în vigoare în februarie, a relatat Bloomberg miercuri, citând datele de urmărire a cisternelor de la Vortexa.
Conform raportului, livrările de produse petroliere, inclusiv de combustibil de tip diesel, s-au ridicat la 1,9 milioane de barili pe zi în primele trei săptămâni din aprilie. Dacă această rată continuă pentru restul lunii, va fi cea mai mare pentru această perioadă a anului, din cel puțin 2016, arată calculele, potrivit RT.
Noile date arată maximele la nivelul mai multor ani, atinse în martie, când transporturile au fost la cel mai mare nivel de la începutul anului 2016.
Exporturile de combustibil de tip diesel rusesc au fost vizate de un embargou din partea UE impus asupra produselor petroliere transportate pe mare, care a intrat în vigoare la începutul lunii februarie, împreună cu un plafon de preț impus de G7 asupra aceloraşi produse. Ca răspuns, Moscova a anunțat că va reduce producția cu 500.000 de barili pe zi între martie și decembrie.
În ciuda sancțiunilor, datele arată că Rusia şi-a redirecționat cu succes transporturile de combustibil. În aprilie, majoritatea produselor petroliere ale țării au fost expediate în Turcia, precum și în țările nord-africane, inclusiv Maroc, Tunisia și Libia.
De asemenea, Rusia a sporit exporturile în țările din America de Sud, în special în Brazilia. Potrivit unui raport recent al Reuters, cota Rusiei din importurile de combustibili diesel ale Braziliei va ajunge la 53% în aprilie, comparativ cu doar 0,2% în urmă cu un an.
Fluxul de știri
0